Vera de haakheksWelkom op Hokus Pokus Haken! Ik ben Vera, 27 jaar, studeer voor ingenieur en ik haak graag en overal: in de bus, trein, in het park, als ik moet wachten, bij vrienden en natuurlijk thuis op de bank naast mijn lieve vriend. Voor mij is haken vooral creatief bezig zijn en de mooiste dingen maken die je maar kunt verzinnen. Alles waarover vertelt wordt in sprookjes, alle wonderbaarlijke dingen die je ziet en alles waar je zelf van droomt kun je tot leven wekken met een toverstafje …. uhhh haaknaald.

Behalve het creatief bezig zijn is haken voor mij ook een manier om te ontprikkelen. Iedereen ervaart weleens teveel prikkels waardoor normaal en helder nadenken niet meer zo goed lukt. Bij mij is dat misschien iets vaker omdat ik een autistisch spectrum stoornis heb. Bij teveel geluid, in een onbekende situatie of als ik mij gewoon veel te druk maak, ga ik dus haken. Even alle stress, gedoe en overprikkeling uit mijn gedachten schudden. Heerlijk eindeloos steek op steek zetten zodat ik mij minder druk maak. Hokus Pokus … en poef, het is weer rustig in mijn hoofd. Dit werkt overigens niet altijd zo simpel als dat het nu klinkt.

Veel tellen (en dan vooral verder dan tot vijf) is dus niet zo mijn ding. Ik ben dan ook niet zo erg geschikt om iets te haken van een patroon. Wel haal ik een hoop inspiratie uit patronen  en natuurlijk ook van het creatieve walhalla Pinterest. Op mijn blog deel ik mijn creaties en beschrijf ik hoe ik ze gemaakt heb. Ik hoop dat ik jou inspireer om ook je hoofd leeg te toveren en je creativiteit te laten gaan.

Veel leesplezier!
Vera